Your Company Logo Here  

Absolvenţi

“De ce am ales cursurile de master ETTI, specializarea Circuite şi Sisteme Integrate? Am avut ocazia de a beneficia de toate aspectele pozitive pe care le poate oferi un stagiu de master la Facultatea ETTI:
- posibilitatea de a dobândi cunoștinte avansate într-un domeniu de interes;
- sanșele de angajare cresc considerabil având o diplomă de master, fapt ce te pune cu un pas în fața acelor mulți “Ingineri” care concurează pentru locul tău de muncă;
- oportunitatea învățării unor medii avansate de proiectare/programare etc;
- posibilitatea de a lucra pe proiecte de cercetare care sunt mai aproape de mediul industrial real de actualitate;
- există în continuare posibilitatea participării la concursuri studențești la care ai vrut să participi în timpul facultății, dar nu ai reușit din diverse motive;
- dacă în timpul facultății ai reușit să atragi puțin atenția unor firme cu profil de interes prin diferite activități (concursuri studentești, stagiu de practică, sau prin intermediul unui JobShop unde CV-ul tau a fost remarcat), există posibilitatea de a semna un contract de sponsorizare pe perioada celor 2 ani de master, perioadă în care vei primi o bursă lunară care să rezolve toate aspectele financiare de bază, astfel incât tu sa te poți concentra asupra studiilor. Totodată acest aspect presupune întreținerea unei legături strânse cu firma sponsor, având ocazia de a lucra pe proiecte reale și de actualitate, câstigând experiența pe care toti angajatorii o caută.
- la fel ca și în perioda anilor de licență, poți obtine și o bursă de studii sau de excelență, în funcție de notele pe care le obții la examene;
- și nu în ultimul rând, dar foarte important, ai ocazia de a trăi viața de student pentru încă 2 ani de zile”;
(Martari Paul Nuțu și Sălăjan Tomina Fabiola, absolventi master ETTI, specializarea Circuite și Sisteme Integrate).

"De ce Inginerie Electronică? Indiferent de domeniul pe care o să-l urmați, specializarea Inginerie Electronică era și este masterul care va aduce cel mai aproape de realitate, e masterul care trece de la veșnicele simulări la realitate. Trecerea la realitate și la implementarea fizică vă va da satisfacția mult asteptată în cei patru ani de studiu la licență. Primele plăcuțe complexe, primele proiecte mari, primele jocuri realizate pe diferite plăci de testare, primele soluții tehnice care chiar prind formă, sunt toate primii pași în a deveni ingineri. Eu si dumneavoastră, absolvenții din această promoție, am terminat împreună o facultate care vă va ajuta să vă găsiți un loc de muncă usor și repede. Primul interviu l-am avut la o săptamână după absolvire, interviu după care am fost angajat la Autoworld Volkswagen - tehnician electronist, diagnoză și constatare pe partea electrică și electronică. Al doilea interviu l-am avut dupa aproximativ un an - inginer electronist la Fabrica de Ambulanțe și Autovehicule Speciale Gilău, Dlouhy și Deltamed, interviu după care am fost angajat la această firmă. Momentan mă ocup de proiectarea instalației electrice a ambulanțelor, autovehiculelor speciale: mașini de pompieri, motociclete de prima intervenție, mașini de intervenție la dezastre chimice, centre de comandă, mașini de dezastre etc. Pe langa proiectare, ofer soluții tehnice pentru montarea și integrarea diferitelor echipamente și service în cazul unor probleme mai grave. Vă recomand acest master pentru că sincer, cred cu tărie, este masterul care vă va scoate din monotonia teoretică si vă va da un mare impuls spre partea practică mult așteptată.” (Pintea Mircea, absolvent master ETTI, specializarea Inginerie Electronică)

“Principalele motive care m-au facut sa aleg masterul Prelucrarea semnalelor si imaginilor au fost oferta bogata de cursuri ce permit punerea in aplicare a cunostintelor dobandite în timpul facultatii în domenii variate (imagistica medicala, teledectie, biotehnologii si genomica, explorarea non-invaziva a resurselor terestre si maritime folosind tehnici dedicate etc.), faptul ca permite perfectionarea limbii franceze si, nu in ultimul rand, deschiderea si perspectivele pe care le ofera prin intermediul dublei diplome cu recunoastere internationala. Am aplicat pe durata studiilor de master pentru un stagiu în Franţa (Bordeaux) din dorinţa de a experimenta un sistem diferit de educaţie, de a-mi îmbunătăţi abilităţile de limba franceza, de a cunoaşte mai bine această ţară şi de a testa capacitatea mea de adaptare într-un mediu diferit. În opinia mea, sistemul de învăţământ francez se concentrează mai mult pe calitate decat cantitate, favorizând întelegerea şi utilizarea cunoştinţelor dobândite. La Universitatea Bordeaux 1 am avut oportunitatea de a lucra cu oameni profesionişti, devotaţi profesiei lor, răbdători, foarte generoşi cu timpul şi cunoştinţele lor. În timpul stagiului am dobândit aptitudini şi competenţe care sunt sigură că se vor dovedi foarte valoroase în viitor. Le recomand tuturor studentilor sa efectueze stagii în străinătate; este o oportunitate ce nu trebuie ratată.” ( Ana-Maria Roman, absolvent master ETTI, specializarea PSI—, dublă diploma UTCN, Universitatea Bordeaux 1, specializarea Prelucrarea Semnalelor și Imaginilor—în limba franceză).

“Am ales programul de master Telecomunicații deoarece mi s-a părut o continuare firească a studiilor de licență. Dacă pe parcursul celor 4 ani mi-au fost prezentate fundamentele disciplinelor studiate, programul de master a fost cel care m-a ajutat să înțeleg cu adevărat subtilitățile acestor discipline. Mai mult, masterul mi-a oferit șansa de a-mi continua perfecționarea în domeniul preferat, prin numeroase activități practice, desfășurate atât în țară cât și în străinătate.” (Iustin Ivanciu, absolvent master ETTI, specializarea Telecomunicații).

“Pentru mine programul de studii Tehnologii multimedia a fost cea mai buna optiune deoarece toate materiile studiate sunt de un real folos in lumea din afara portilor UTCN. Atat bazele de date, elementele software avansate in telecomunicatii cat si prelucrarea de imagini, sau alte materii care le voi studia in anul 2 sunt deosebit de utile in alegerea unui loc de munca.” (Andra Bacanu, absolvent master ETTI, specializarea Tehnologii Multimedia)